Noul Lego House din Billund

Joi s-a deschis la Billund, în Danemarca, noul Lego House, sau Casa Cărămizilor. Pe lângă faptul că suntem fani Lego (Rareș se joacă mereu cu cărămizile Duplo, le combină și le schimbă fără se plictisească niciodată), lansarea mi-a atras atenția deoarece construcția a fost proiectată de unul din cei mai în vogă arhitecți la ora actuală, danezul Bjarke Ingels.

HighRes_2017-LEGO-House_above

Clădirea are forma unui teanc alcătuit din 21 de cuburi, acoperite la vârf de o cărămidă imensă Lego 2X4, dotată cu luminatoare.

HighRes_LEGO-HOUSE-Masterpiece-Gallery

Interiorul este împărțit în patru zone, fiecare colorată diferit, pentru a simboliza un aspect al jocului și învățării: zonele roșii sunt pentru abilități creative, cele albastre pentru abilitățile cognitive, zonele verzi pentru abilitățile sociale iar cele galbene pentru abilitățile emoționale. Pe lângă aceste zone experimentale, cladirea mai are trei restaurante, evident un magazin Lego 😊, un centru de conferințe și un spațiu public denumit Lego Square.

HighRes_OPENING-DAY-PRESS_249

HighRes_LEGO-HOUSE-World-Explorer

HighRes_LEGO-HOUSE-Waterfall

HighRes_LEGO-HOUSE-Tree-of-Creativity

HighRes_LEGO-HOUSE-Flower-artist

HighRes_LEGO-HOUSE-Terraces

La deschiderea oficială a luat parte și familia regală daneză, iar primarul micului oraș unde a fost înfiinațată această companie se așteaptă ca proiectul să aducă mulți turiști într-o localitate care altfel nu avea mare potențial turistic.

HighRes_OPENING-DAY-PRESS_070

HighRes_2017-LEGO-House_outside

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *